Biscuiti cu unt si ciocolata (Chocolate shortbread cookies)

Shortbread cookies sunt niste biscuiti scotieni foarte gustosi, de care eu m-am indragostit cand locuiam in UK. Sunt niste biscuiti, care ti se topesc in gura, atat de fragezi si plini de unt sunt. Exista mai multe variante de shortbreads, simpli, cu ciocolata, in forma de dreptunghi, rotunzi and so on.

Va las aici varianta simpla de biscuiti shortbread in forma lor originala http://www.bucatariacorinei.ro/biscuiti-shortbread-biscuiti-scotieni/

Oricum ar fi, reteta de baza este mereu aceeasi. Tot ce ai nevoie sunt 3 ingrediente: unt, faina si zahar. Biscuitii se pot pastra pana la 2 saptamani in cutii inchise ermetic. Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai fragezi.

Ingrediente:

  • 226 g unt nesarat, rece de la frigider
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 248 g faina
  • ciocolata neagra (optional)

Mod de preparare:

  • Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi, zaharul, sarea, esenta de vanilie, faina si amestecati totul pana obtineti un aluat.

  • Puneti aluatul la frigider pentru 30 de minute. Dupa cele 30 minute, scoateti aluatul si il intindeti pe blatul de lucru, incercand pe cat posibil sa-i dati o forma dreptunghiulara;

  • Taiati marginile aluatului si cu ajutorul unui cutit taiati biscuitii in forma de patrat sau dreptunghi. Foaia de aluat trebuie sa fie destul de groasa, asa cum e in imagine;

  • Asezati biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ei. Dam tava la frigider pentru inca 30 minute;

  • Intre timp, preincalzim cuptorul la 170 °C . Scoatem biscuitii din frigider si ii lasam sa se coaca pentru aprox. 13-16 minute;
  • Ii lasam sa se raceasca si apoi daca dorim ii dam prin ciocolata neagra. Sunt la fel de gustosi si asa simpli.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *