Braduti glazurați
Incepem în forța pregătirile de Crăciun…îi am pe micii mei asistenti pe poziții. ..așa ca hai la treaba! Ne așteaptă o luna plina de prăjiturit…of course …retete de Crăciun.
Am făcut o lista cu rețete specifice sărbătorilor de iarna și astăzi ne-am hotărât sa facem acești drăguți braduti glazurati pe care i-am preluat dintr-o revista Good Food. (care apare pe fundal).
Este o reteta foarte simpla, dar care impresionează prin aspect mai ales pe micii sugar junkies? si pot fi o idee grozava de cadou.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 1 lingurita extract vanilie
- 2 oua
- 100 g faina
- 1/3 lingurita praf de copt
- 3 linguri de cacao
- 3 linguri de lapte
- 300 g de zahar pudra
- colorant alimentar verde
- bomboane colorate pentru colorat
- 8 bete pentru inghtata sau frigarui de lemn, pentru servit
Mod de preparare:
- Incingem cuptorul la 180° C. Unge o tava de tort de 20 cm si tapeteaza baza cu hartie de copt;
- Mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si extractul de vanilie pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga oaule pe rand, amestecand dupa fiecare dintre ele.
- Cerne faina si cacaua, adauga-le in bol impreuna cu laptele si amesteca pana la omogenizare. Toarna compozitia in tava si niveleaza cu ajutorul unei lingure;
- Coace blatul aproximativ 20 minute sau pana trece testul scobitorii, apoi lasa-l sa se raceasca complet;
- Scoate blatul din tava si taie-l in 8 tringhiuri egale. Introdu cate o frigaruie in baza fiecarui triunghi. Trebuie sa arate ca trunchiul unui brad;
- Amesteca zaharul pudra cu colorantul alimentar si suficienta apa incat sa faci o glazura fluida, dar totusi destul de groasa.
- Decoreaza fiecare triunghi cu glazura…aici va las sa va folositi imaginatia. Puteti sa-i imbracati complet in glazura sau sa trasati linii ca in imagine si sa ii decorati cu minidrajeuri colorate;
- Prajitura glazurata rezista pana la 2 zile intr-un recipient inchis etans.
Pofta buna!