Briose cu banane si ciocolata
Briose pufoase si gustoase…pline de banane si ciocolata. Imi place mult combinatia de banane si ciocolata, iar spre sfarsit mi-a venit si ideea sa presar cativa fulgi de ovaz pe deasupra. Mi-au iesit 15 briose mari si pufoase pe care le voi devora maine pe drum, cu niste oameni faini, pe care nu i-am vazut de ceva timp.
Este o reteta ce nu necesita mari pregatiri si nici ingrediente greu de gasit…important sa aveti niste banane foarte bine coapte, briosele vor iesi mai aromate.
Ingrediente:(15 bucati)
- 260 g faina
- 135 g zahar
- 1 plic praf copt
- 100 g ciocolata amaruie
- 125 g unt topit
- 240 ml lapte
- 2 oua
- 2 banane coapte bine
- 1 lingurita esenta vanilie
Mod de preparare:
- Untul se topeste intr-o craticioara la foc mediu, apoi se lasa sa se raceasca.
- Bananele se zdrobesc cu o furculita. Trebuie sa fie coapte bine;
- Se adauga ouale, se mixeaza totul;
- Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet;
- Peste aceasta compozitie se adauga putin cate putin untul topit, laptele si esenta de vanilie;
- Adaugam treptat faina si praful de copt amestecand usor cu o lingura. Adaugam si bucatelele de ciocolata;
- Cu ajutorul unei lingurite de inghetata (este de foarte mare ajutor, pentru ca astfel nu mai curge aluat pe langa tava) impartiti aluatul in forma de briose;
- Coaceti briosele la 190 °C aprox. 20 minute. Cand se rumenesc usor inseamna ca sunt gata.
- Pe ultimele briose am presarat putini fulgi de ovaz.