Briose cu cirese

Briose cu cirese – briose pufoase cu multe cirese, un desert de sezon, rapid de preparat si foarte gustos.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 260 g faina
  • 170 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 500 g cirese/visine

Mod de preparare:

  • Separam albusurile de galbenus. Intr-un bol mixam bine albusurile cu zahar, pana obtinem o bezea lucioasa;
  • In alt bol amestecam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Punem acest amestec peste spuma de albusuri si mixam totul;
  • Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste peste compozitia de oua, apoi adaugam ciresele fara samburi si amestecam cu o spatula pana incorporam toate ciresele;
  • Punem aluatul in tava de muffins si lasam la cuptor la 180 grade Celsius pentru 30 de minute;
  • Scoatem briosele din cuptor le lasam sa se raceasca pe un gratar si le pudram cu zahar pudra sau le putem servi asa simple.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *