Briose cu cirese
Briose cu cirese – briose pufoase cu multe cirese, un desert de sezon, rapid de preparat si foarte gustos.
Ingrediente:
- 6 oua
- 260 g faina
- 170 g zahar
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- 500 g cirese/visine
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenus. Intr-un bol mixam bine albusurile cu zahar, pana obtinem o bezea lucioasa;
- In alt bol amestecam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Punem acest amestec peste spuma de albusuri si mixam totul;
- Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste peste compozitia de oua, apoi adaugam ciresele fara samburi si amestecam cu o spatula pana incorporam toate ciresele;
- Punem aluatul in tava de muffins si lasam la cuptor la 180 grade Celsius pentru 30 de minute;
- Scoatem briosele din cuptor le lasam sa se raceasca pe un gratar si le pudram cu zahar pudra sau le putem servi asa simple.