Brioșe cu morcov
Îmi plac foarte mult rețetele care conțin și ceva legume pentru că anumite legume dau o aromă și textură aparte prăjiturilor. Și acum îmi amintesc gustul primei prăjituri cu pastarnac pe care am gustat-o pe cînd locuiam în UK și cu siguranta voi posta cît de curînd o astfel de prăjitură.
Astăzi răsfoind blogul Laurei Adamache am descoperit această minunată și simplă rețetă de brioșe cu morcov. Singura diferență dintre rețeta mea și a ei este faptul ca eu am renunțat la alune/nuci. Rețeta Laurei o găsiți aici: https://www.lauraadamache.ro/2010/02/cupcakes-cu-morcovi-si-alune.html
Le puteți servi pudrate cu zahăr sau cu un topping de ricotta cu lămîie/portocală.
Ingrediente:
- 400 g morcovi
- 300 g zahăr
- 230 g făină
- 1 plic praf copt
- 3 ouă
- 1 praf sare
- jumătate pahar ulei
Mod de preparare:
- Curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoare sau îi puteți mărunți cu robotul de bucătărie;
- Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul și sarea câteva minute;
- Amestecăm 2-3 minute după care adăugăm treptat uleiul și făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm pînă la completa omogenizare și nu mai mult;
- Punem hîrtiuțe în forma de muffins și le umplem pe trei sferturi cu aluat;
- Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180ºC timp de 20-25 minute sau pînă cînd capătă o nuanță aurie;
- Le putem pudra cu zahăr vanilat sau facem o cremă din ricotta sau brînză de vaci ( amestecăm brînza cu cateva linguri de zahăr și coaja de lămîie ) pe care o întindem cu ajutorul unui poche pe suprafața fiecărei brioșe.
Poftă bună!