Brioșe cu morcov

 

20170728_192057

Îmi plac foarte mult rețetele care conțin și ceva legume pentru că anumite legume dau o aromă și textură aparte prăjiturilor.  Și acum îmi amintesc gustul primei prăjituri cu pastarnac pe care am gustat-o pe cînd locuiam în UK și cu siguranta voi posta cît de curînd o astfel de prăjitură.

Astăzi răsfoind blogul Laurei Adamache am descoperit această minunată și simplă rețetă de brioșe cu morcov.  Singura diferență dintre rețeta mea și a ei este faptul ca eu am renunțat la alune/nuci. Rețeta Laurei o găsiți aici: https://www.lauraadamache.ro/2010/02/cupcakes-cu-morcovi-si-alune.html

Le puteți servi pudrate cu zahăr sau cu un topping de ricotta cu lămîie/portocală.

Ingrediente:

  • 400 g morcovi
  • 300 g zahăr
  • 230 g făină
  • 1 plic praf copt
  • 3 ouă
  • 1 praf sare
  • jumătate pahar ulei

Mod de preparare:

  • Curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoare sau îi puteți mărunți cu robotul de bucătărie;
  • Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul și sarea câteva minute;
  • Amestecăm 2-3 minute după care adăugăm treptat uleiul și făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm pînă la completa omogenizare și nu mai mult;
  • Punem hîrtiuțe în forma de muffins și le umplem pe trei sferturi cu aluat;
  • Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180ºC timp de 20-25 minute sau pînă cînd capătă o nuanță aurie;
  • Le putem pudra cu zahăr vanilat sau facem o cremă din ricotta sau brînză de vaci ( amestecăm brînza cu cateva linguri de zahăr și coaja de lămîie ) pe care o întindem cu ajutorul unui poche pe suprafața fiecărei brioșe.

 

Poftă bună!

 

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *