Chec cu banane (Banana bread)
Aceasta reteta de chec o am de la o amica din UK care gateste foarte bine .
Deobicei prepar acest chec cand am prea multe banane foarte bine coapte si nu am ce sa fac cu ele.
Imi place foarte mult aroma si consistenta acestui chec …ca sa nu mai spun ca este si extrem de usor de facut.
Se mananca foarte rapid:)) alaturi de o cana de cafea sau ceai.
Ingrediente:
- 3 banane;
- 1/2 cana zahar;
- 2 oua intregi;
- 2 cani faina;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- 2 pliculete zahar vanilat;
- scortisoara;
- coaja de lamaie;
- fructe uscate (optional).
Mod de preparare:
- Se paseaza bananele. Peste banane se pun ouale, zaharul, uleiul si se mixeaza bine;
- Apoi se pune faina, bicarbonatul, sarea, praful de copt si se omogenizeaza din nou – eu amestec cu lingura usor pt a pastra compozitia pufoasa, dar puteti folosi si mixerul la o viteza mai mica;
- Peste amestec se pun fructele uscate – eu nu am pus de data asta- un praf de scortisoara si coaja de lamaie;
- In final trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa decat cea de chec;
- Se toarna toata compozitia intr-o forma tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit(160°C) timp de o ora. (testati cu o scobitoare).
Pofta buna!