Chec cu cacao

Azi m-am intors cu gandul la copilarie…cum uneori o fac…si am preparat ceva, care cu siguranta ati mancat toti cand erati mici si va aminteste de mama, de bunica, de vreo vecina gospodiva,  de persoane dragi voua….the famous chec cu cacao, care te scoate mereu din incurcatura cand ai nevoie de ceva dulce.

Este un chec foarte simplu de facut, fara prea multe batai de cap, tot ce trebuie sa respecti este felul in care amesteci compozitia de oua, cu miscari ample de sus in jos pentru a fi cat mai aerata si pentru a obtine un chec super pufos:)

Este super gustos si merge de minune langa o ceasca de cafea sau lapte.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • sare

Mod de preparare:

  • Separam albusurile de galbenusuri si mixam foarte bine albusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana obtinem o spuma tare;

  • Intr-un vas separat amestecam galbenusurile cu uleiul, pana obtinem o crema ca si o maioneza;

  • Turnam putin cate putin din amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri, si amestecam usor cu o spatula. Este foarte important cum amestecati, cu miscari usoare, pentru a mentine compozitia cat mai aerata;

  • Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam putin cate putin din faina si amestecam usor, pana incorporam toata faina;

  • Amestecam cacaoa cu putina apa pana devine lichida. Impartim compozitia de oua in doua, o parte o lasam simpla si o parte o amestecam cu cacaoa. Pentru a obtine un chec marmorat, adaugam alternativ o parte din compozitia simpla si o parte din compozitia cu cacao;

  • Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau putin ulei si faina. Puteti folosi o tava dreptunghiulara de chec, eu am folosit o forma de guguluf pe care am uns-o cu putin unt si faina;

  • Lasam tava la cuptor pentru aprox. 40 minute la 180 °C.

  • Scoatem checul, il lasam sa se raceasca putin, il pudram cu zahar si il servim alaturi de o ceasca de cafea sau lapte.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *