Chec cu portocale

Chec cu portocale si glazura – un chec umed, pufos cu gust pregnant de portocala.

Este un chec foarte usor de preparat si il puteti servi pudrat cu zahar pudra sau il puteti glazura.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un varf de sare
  • 240 ml iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • 80 ml suc de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 120 ml ulei
  • zahar pudra pentru glazura

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati cu hartie de copt o tava de chec;
  • Intr-un bol amestecati ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea;
  • In alt bol amestecati ingredientele umede: iaurt, zahar, oua, coaja de portocala, suc de portocale proaspat stors, esenta de vanilie si ulei;
  • Adaugati ingredientele uscate peste amstecul de iaurt si amestecati, dar nu prea mult, doar cat sa se combine toate ingredientele;
  • Turnati aluatul in tava de chec si lasati la cuptor pentru 50 – 55 de minute, pana cand devine usor aramiu deasupra. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca mijlocul checului este copt;
  • Lasati checul pe un gratar sa se raceasca putin. Puteti sa pudrati zahar pudra deasupra sau sa faceti o glazura din suc de portocale si zahar pudra;
  • Pentru glazura amestecati 2-3 linguri de suc de portocale cu zahar pudra cat cuprinde, pana devine glazura;
  • Turnati glazura deasupra, lasati putin sa se intareasca si taiati checul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *