Cheesecake brownies
Cheesecake brownies – prajitura usor de preparat, pufoasa si aromata.
Aceasta prajitura are un aspect marmorat si nu trebuie sa arate perfect. Cel mai bine se poate taia cu un cutit bine ascutit abia dupa ce s-a racit complet.
Ingrediente pentru aluat:
- 120 g unt la temperatura camerei
- 180 g zahar
- 2 oua
- 120 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru umplutura de branza:
- 240 g crema de branza
- 1 ou
- 45 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati cu hartie de copt o tava patrata sau dreptunghiulara de dimensiuni mici;
- Mixati untul moale cu zaharul, adaugati cate un ou pe rand si esenta de vanilie;
- Amestecati totul apoi adaugati faina si cacaoa. Va rezulta un aluat destul de bine inchegat;
- Nivelam aluatul in tava cu ajutorul unei spatule;
- Intre timp ne ocupam de crema de branza;
- Mixati crema de branza cu zaharul, oul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul;
- Adaugati cate o lingura de crema de branza din loc in loc peste aluatul din tava, apoi cu ajutorul unui cutit mixati usor cele doua compozitii incat sa aiba efectul de chec marmorat;
- Lasati tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute;
- Scoateti prajitura din cuptor si o lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in cuburi.