Cheesecake cu fistic – fara coacere
Cheesecake cu fistic, fara coacere – desertul perfect pentru o zi torida de vara cand nu doriti sa petreceti mult timp in bucatarie si sa porniti cuptorul.
Desertul se prepara foarte usor, nu este foarte dulce si are un gust subtil de fistic. Puteti prepara pasta de fistic acasa cu ajutorul unui robot de bucatarie sau o puteti gasi in Mega Image gata preparata.
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 250 g crema de branza
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 g zahar
- 250 g biscuiti digestivi
- 100 g unt
- 50 g pasta de fistic
- 50 g fistic prajit, nesarat
- 1 lingurita esenta de fistic
- 2 pliculete de gelatina (20 g)
Mod de preparare:
- Decojiti fisticul si puneti 50 g de fistic intr-un robot de bucatarie si mixati pana cand devine fin. Puneti deoparte 2 linguri de fistic din aceasta cantitate, pentru a decora cheesecake-ul la final;
- Maruntiti biscuitii digestivi si amestecati cu restul de fistic maruntit;
- Topiti untul si amestecati cu biscuitii si fisticul;
- Puneti amestecul de biscuiti si unt intr-o tava de copt cu fund detasabil si nivelati bine compozitia;
- Puneti tava in frigider cat timp va ocupati de crema;
- Intr-un bol mixati frisca si pe rand adaugati crema de branza, mascarpone, zahar, pasta de fistic si esenta de fistic, mixand usor de fiecare data pana incorporati toate ingredientele. Eu mi-am facut propria pasta de fistic, se poate gasi si in supermarketuri, la Mega Image. Am pus 100 g fistic decojit nesarat intr-un robot de bucatarie si am mixat pana s-a facut pasta. Mie imi place sa fie mai crunchy pasta, dar voi puteti mixa pana obtineti consistenta dorita;
- Hidratati gelatina si turnati peste amestecul de branza;
- Turnati crema de branza peste blatul de biscuiti si lasati tava la frigider;
- Dupa 30 de minute puteti decora cheesecake-ul cu fisticul maruntit;
- Lasati cheesecake-ul peste noapte la frigider.