Cheesecake

Cheesecake o reteta draga sufletului meu…o prajitura pe baza de branza si smantana…care ma uimeste prin simplitatea ei. Eu o prepar deobicei de Pasti si de Craciun si ori de cate ori am musafiri si e nevoie de un desert rapid, care stiu ca nu da gres niciodata?

Sunt foarte multe variante de cheesecake, dar mie imi place foarte mult varianta aceasta simpla, la care puteti adauga orice gem doriti.

Ingrediente:

  • 350 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt
  • 400 g crema branza (2 cutii Philadelphia)
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 400 ml smantana grasa
  • gem pt. topping

Mod de preparare:

  • Zdrobiti biscuitii si topiti untul la foc mic. Amestecam untul topit cu biscuitii si asezam compozitia pe fundul unei tavi unse cu unt sau ulei. Eu am decupat o coala de hartie de copt pe care am asezat-o pe fundul tavii;
  • Amestecam crema de branza cu 100 g zahar pudra, 1 lingurita esenta vanilie si cele 2 oua pana compozitia devine omogena;

20171231_110752.jpg

  • Turnam compozitia peste stratul de biscuiti si punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 minute sau pana compozitia se incheaga. Aveti grija sa nu se rumeneasca;(eu invelesc tava de jur imprejur cu folie de aluminiu pt ca deobicei se scurge putin din compozitie – am tava cu fund detasabil);

20171231_111902

  • Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca pana preparam al treilea strat;

20171231_120802.jpg

  • Amestecam smantana cu 50 g zahar pudra si 1 lingurita de esenta vanilie. Eu pun si putina coaja de lamaie sau lime in ultimul strat.
  • Turnam smantana peste crema de branza si lasam tava la cuptor pentru inca 10 minute pana se incheaga compozitia;
  • Scoatem cheesecake-ul din cuptor si il lasam sa se raceasca. Il lasam la frigider peste noapte.

20171231_161247.jpg

  • Il servim simplu sau cu gem. Eu am folosit fructe de padure inghetate pe care le-am fiert impreuna cu cateva linguri de zahar si a rezultat un sos.

20171231_161720.jpg

Pofta buna!

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *