Chicken Kiev a la Jamie Oliver

Chicken Kiev…o rețeta draga mie, despre care am aflat prima oară de la Jamie Oliver pe care îl urmăresc si il admir de vreo câțiva ani. Imi amintesc ca am văzut într-o emisiune cum prepară Jamie acest pui Kiev si mi s-a parut interesant. Pe langa faptul ca Jamie are un fel aparte de a prezenta retetele, mi-a placut mult rapiditatea cu care se face acest pui, care pare un pic sofisticat dupa denumire…well it’s not…si faptul ca are in compozitie si bacon. Puiul Kiev este un pui umplut cu unt, usturoi si pătrunjel si are o crusta crocanta ca de snitel. Se poate servi cu baby spinach, salata,piure de cartofi,  baby carotts sau fasole verde.

Ingrediente:

  • 4 fasii bacon afumat
  • 4 bucati piept de pui
  • 3 linguri pline de faina
  • 2 oua
  • 150 g pesmet sau fulgi de porumb
  • 4 catei usturoi
  • jumatate legatura de patrunjel
  • 4 linguri unt la temperatura camerei
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  • Mai intai prajiti fasiile de bacon pana cand devin rumenite;
  • Le scoateti pe o hartie de bucatarie pentru a scoate excesul de ulei din ele;
  • Intre timp pregatiti compozitia de unt. Amestecati untul cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt. Adaugati baconul taiat cubulete si amestecati totul.

  • Puneti aceasta compozitie la frigider;
  • Spalati pieptul de pui. Cu ajutorul unui cutit sau cu degetele faceti o mica despicatura in pieptul de pui. In acea mica despicatura puneti cate o lingura din amestecul de unt cu patrunjel. Procedati astfel cu toate bucatile de pui pana terminati compozitia de unt. Le impachetati cu ajutorul unor scobitori (nu uitati sa le scoateti cand mancati:).

  • Pregatiti 3 boluri: unul cu faina, unul cu amestecul de oua, unul cu fulgii de porumb/pesmet. Mie imi place foarte mult crusta care se formeaza de la fulgii de porumb, dar voi puteti folosi pesmet;
  • Luati cate un piept de pui si îl treceți prin faina, ou si pesmet sau fulgi de porumb;
  • Intr- o tigaie incingeti putin ulei in care prăjiți pieptul de pui pe ambele parti cat sa ii dati o crusta aramie;

  • Preincalziti cuptorul la 180 °C si lăsați pieptul de pui aprox. 30  de minute la cuptor;
  • Se serveste cu salata sau piure de cartofi, baby carotts si fasole verde.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *