Chocolate Crinkles (fursecuri cu ciocolata)
Chiar daca a trecut Craciunul…eu tot pe X-mas mode sunt cu prajiturile:))
Aveam A COOKIE TO DO LIST:) inainte de Craciun…si cum imi place sa-mi respect listele:))…am facut aceste fursecuri ciocolatoase, cunoscute si sub denumirea de American chocolate crinkles.
Sunt niste fursecuri fragede cu gust bun de ciocolata si se pot pastra foarte bine pana la 2 saptamani, in borcane de sticla sau cutii inchise ermetic, in frigider.
Ingrediente:
- 225 g ciocolata neagra
- 60 g unt
- 100 g zahar
- 2 oua
- 230 g faina
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- zahar tos si zahar pudra pentru tavalit biscuitii
Mod de preparare:
- Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare;
- Intr-un vas separat, topim ciocolata si untul la bain-marie;
- Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste amestecul de oua, amestecam, dupa care adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie;
- Amestecam pana obtinem un aluat destul de lipicios;
- Acest aluat se lasa la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte (eu am lasat aluatul la frigider peste noapte);
- Formam bilute pe care intai le tavalim prin zahar tos si apoi prin zahar pudra. Trebuie pudrate foarte bine, daca vreti sa aiba aspectul asta de fursecuri crapate;
- Asezam fursecurile crinkles in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt;
- Coacem fursecurile la foc mediu pentru aprox. 10 minute. Nu trebuie lasate prea mult la cuptor, deoarece interiorul nu va ramane usor umed, ca la negresa;
- Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam putin sa se raceasca pentru ca sunt foarte fragili si moi.