Chocolate Crinkles (fursecuri cu ciocolata)

Chiar daca a trecut Craciunul…eu tot pe X-mas mode sunt cu prajiturile:))

Aveam A COOKIE TO DO LIST:) inainte de Craciun…si cum imi place sa-mi respect listele:))…am facut aceste fursecuri ciocolatoase, cunoscute si sub denumirea de American chocolate crinkles.

Sunt niste fursecuri fragede cu gust bun de ciocolata si se pot pastra foarte bine pana la 2 saptamani, in borcane de sticla sau cutii inchise ermetic, in frigider.

 

Ingrediente:

  • 225 g ciocolata neagra
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 230 g faina
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru tavalit biscuitii

Mod de preparare:

  • Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare;
  • Intr-un vas separat, topim ciocolata si untul la bain-marie;
  • Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste amestecul de oua, amestecam, dupa care adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie;
  • Amestecam pana obtinem un aluat destul de lipicios;
  • Acest aluat se lasa la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte (eu am lasat aluatul la frigider peste noapte);
  • Formam bilute pe care intai le tavalim prin zahar tos si apoi prin zahar pudra. Trebuie pudrate foarte bine, daca vreti sa aiba aspectul asta de fursecuri crapate;
  • Asezam fursecurile crinkles in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt;

  • Coacem fursecurile la foc mediu pentru aprox. 10 minute. Nu trebuie lasate prea mult la cuptor, deoarece interiorul nu va ramane usor umed, ca la negresa;
  • Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam putin sa se raceasca pentru ca sunt foarte fragili si moi.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *