Ciocolata de casa cu alune de padure

Imi place foarte mult ciocolata de casa, deoarece ma duce cu gandul la copilarie si am tot cautat o reteta care sa ma satisfaca deplin.

In timpul lockdown-ului am gasit reteta perfecta de ciocolata  pe blogul Licutei Marin  https://licutamarin.blogspot.com/2012/02/ciocolata-de-casa.html si pot spune ca de atunci am gatit-o foarte des, devenind dulcele  preferat al  copiilor mei.

Ingrediente:

  • 300 g zahar
  • 125 ml apa
  • 300 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 100 g alune de padure prajite
  • esenta de migdale/rom

Mod de preparare:

  • Punem la fiert intr-o cratita cu fundul gros, apa si zaharul. Amestecam continuu, pana zaharul se topeste si devine un sirop mai subtire decat mierea de albine;
  • Adaugam cacaoa, mai lasam cateva minute pana fierbe putin siropul, dupa care oprim focul si amestecam untul pana se topeste;
  • Punem putina esenta de migdale sau rom, dupa gust si incorporam treptat laptele praf;
  • Amestecam foarte bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase;
  • Intr-o tava de dimensiuni aprox. 28×18 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam ciocolata si deasupra ,,infingem” alunele de padure prajite;
  • Lasam tava la frigider pana a doua zi;
  • Taiem ciocolata cu un cutit subtire in cuburi.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *