Ciocolata de casa cu alune de padure
Imi place foarte mult ciocolata de casa, deoarece ma duce cu gandul la copilarie si am tot cautat o reteta care sa ma satisfaca deplin.
In timpul lockdown-ului am gasit reteta perfecta de ciocolata pe blogul Licutei Marin https://licutamarin.blogspot.com/2012/02/ciocolata-de-casa.html si pot spune ca de atunci am gatit-o foarte des, devenind dulcele preferat al copiilor mei.
Ingrediente:
- 300 g zahar
- 125 ml apa
- 300 g lapte praf
- 50 g cacao
- 150 g unt
- 100 g alune de padure prajite
- esenta de migdale/rom
Mod de preparare:
- Punem la fiert intr-o cratita cu fundul gros, apa si zaharul. Amestecam continuu, pana zaharul se topeste si devine un sirop mai subtire decat mierea de albine;
- Adaugam cacaoa, mai lasam cateva minute pana fierbe putin siropul, dupa care oprim focul si amestecam untul pana se topeste;
- Punem putina esenta de migdale sau rom, dupa gust si incorporam treptat laptele praf;
- Amestecam foarte bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase;
- Intr-o tava de dimensiuni aprox. 28×18 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam ciocolata si deasupra ,,infingem” alunele de padure prajite;
- Lasam tava la frigider pana a doua zi;
- Taiem ciocolata cu un cutit subtire in cuburi.