Coaste de porc glazurate la cuptor
Inspirata de @bucatarmaniac m-am hotarat si eu sa fac coaste de porc la cuptor glazurate. Eu nu am folosit toate sosurile de acolo. Am uns putin coastele cu un amestec de miere de albine, ketchup, sweet chilli sauce, sare si piper dupa gust. Am lasat coastele la cuptor pana s-au rumenit. Intre timp, am taiat niste cartofi in sferturi, i-am dat 10 minute intr-un clocot, dupa care am scurs apa, i-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste cartofi am turnat putin ulei de masline, am presarat sare, praf de usturoi si ierburi de Provence. I-am lasat la cuptor pana s-au rumenit.
Am devorat cu mare pofta coastele si cartofii cu ketchup si sweet chilli sos.
Ingrediente:
- 2 siruri de coaste porc
- 4-5 lingurite miere de albine
- 2-3 lingurite ketchup
- 3-4 lingurite sweet chilli sos
- sare
- piper
- putin ulei
Mod de preparare:
- Inlaturam membrana alba de pe partea cu oase a coastelor. Ungem coastele cu putin ulei, sare si piper. Le impachetam in hartie de copt si le dam la cuptor la 160 grade Celsius pentru 2 ore;
- Amestecam mierea, ketchupul, sosul picant;
- Scoatem coastele din cuptor, indepartam hartia de copt si ungem coastele cu amestecul de mai sus;
- Dam coastele la cuptor pentru 15 minute fara sa le acoperim;
- Coastele sunt gata cand sunt rumenite. Le puteti servi cu cartofi prajiti sau cartofi wedges.