Colțunași cu brânză
Colțunași cu brânză – o rețetă de suflet pe care bunica mea dragă o prepara destul de des pentru noi, nepoții…mari devoratori de dulciuri.
Colțunașii se prepara mai mult în zona Moldovei și sunt de origine rusă. Aceștia pot fi serviți atât ca antreu, cât și ca desert. Pentru a obține varianta de antreu omiteți zahărul.
Pentru umplutură se poate folosi brânză de burduf sau telemea.
Ingrediente:
Pt. aluat:
400 g făină
1 ou
2 linguri ulei
250 ml apă calduță
sare
Pt. umplutură:
250 g brânză vaci
2 ouă
100 g zahăr
Mod de preparare:
- Se pune făina într-un castron, se face o gaură în mijloc, se adaugă oul, uleiul și apa călduță.
- Se amestecă totul. Dacă aluatul este prea moale se mai adaugă făina.
- Se întinde aluatul pe masa de lucru într-o foaie subțire și se taie în pătrate sau se decupează cercuri cu un pahar.
- La mijlocul fiecărei forme se pune câte o linguriță de umplutură cu brânză dupa care se lipesc cu furculița pentru a nu se dezlipi.
- Colțunașii se fierb în apă cu sare aprox. 15 minute după care se scot cu o paletă pe un platou și se presară cu zahăr tos.
Poftă bună!