Cornulete cu bors si rahat
Cornulete cu aluat facut din bors – ma duce instant cu gandul la copilarie …imi amintesc si acum cu placere cum dadeam ,,iama” peste mama in bucatarie cand gatea aceste cornulete…nici macar nu apuca saraca sa le scoata din tava …ce sa le mai dea prin pudra?…ca noi le insfacam in graba si o zbugheam la joaca sa nu care cumva sa pierdem ceva?. Si cum istoria se repeta…acelasi lucru fac si ai mei copii…alearga fericiti mancand cornulete si lasand ….evident …zahar pudra peste tot☺.
Aceste cornulete sunt foarte fragede (fragezimea este data de bors), sunt de post, pot fi umplute cu rahat, magiun, nuca si sunt usor de facut.
Ingrediente:(aprox.48 cornulete)
- 500 g faina;
- 1 cubulet de drojdie (25 g);
- 2 linguri zahar tos;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 2 pliculete zahar vanilat;
- 150 ml bors;
- 150 ml ulei floarea soarelui;
- 12-15 cuburi rahat;
- 200 g zahar pudra pt. ornat;
Mod de preparare:
- Punem faina intr-un vas adanc si facem o gropita in mijloc.
- Incalzim putin borsul si uleiul. Frecam drojdia cu cele 2 linguri de zahar.
- Turnam uleiul, borsul, amestecul de drojdie, coaja de lamaie si zaharul vanilat peste faina;
- Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Nu trebuie framantat excesiv, va rezulta un aluat elastic;
- Lasam aluatul la dospit 2-3 ore sau pana isi dubleaza volumul.
- Impartim aluatul in 6 parti egale. Fiecare bucata de aluat o intindem intr-o foaie rotunda subtire pe care o taiem in 8 felii.
- Punem in marginea exterioara a aluatului cate o bucatica de rahat si rulam fiecare felie de la exterior spre interior.
- Punem cornuletele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Asezam cornuletele cu varful in jos pentru a nu se desface in timpul coacerii;
- Le coacem in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute sau pana devin usor aurii in partea de sus.
- Le tavalim prin zahar pudra cat sunt inca calde.
- Le savuram cu mare placere…sunt foarte fragede.
Pofta buna!