Cous cous cu bacon si mazare
Cous cous cu bacon si mazare – o mancare rapida si fresh pentru un inceput de vara cam ploios.
Imi place foarte mult combinatia de bacon cu mazare, iar sucul de lamaie completeaza perfect acest preparat oferindu-i un gust aparte, racoritor.
Este preparatul ideal pentru cei care nu stapanesc atat de bine arta gatitului si nu au timp sa gateasca.
Ingrediente:
- 350 g mazare
- 150 g cous cous
- 1 ceapa medie
- 100 g bacon feliat
- 2 linguri suc lamaie
- 450 ml apa sau supa de pui
- 5 fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie se pun feliile de bacon la prajit, fara adaos de grasime;
- Nu vor incapea toate o data, asa ca le prajiti pe rand;
- Dupa ce le prajiti le scoateti pe o farfurie;
- In grasimea lasata de bacon, prajiti ceapa tocata fin. O caliti aprox. 2 minute, amestecand continuu;
- Adaugati 1 lingura de suc de lamaie si lasati pana se evapora;
- Peste ceapa se adauga cous-cous -ul, pe care il prajim aprox. 3 minute.
- Dupa ce s-a rumenit usor cous-cous-ul, adaugam apa, sarea si piperul. Cand apa fierbe, adaugam mazarea (eu am avut congelata) si lasam la foc mic pentru aproximativ 10 minute, amestecand continuu pentru a nu se prinde cous-cous-ul;
- Pastele cous-cous trebuie sa fie fierte si mazarea usor crocanta;
- Adaugati inca o lingura de suc de lamaie, baconul rupt bucatele si patrunjelul tocat;
- Se poate rade putina branza tare deasupra. Eu nu am avut si am pus putin cascaval.