Cous cous cu bacon si mazare

Cous cous cu bacon si mazare – o mancare rapida si  fresh pentru un inceput de vara cam ploios.

Imi place foarte mult combinatia de bacon cu mazare, iar sucul de lamaie completeaza perfect acest preparat oferindu-i  un gust aparte, racoritor.

Este preparatul ideal pentru cei care nu stapanesc atat de bine arta gatitului si nu au timp sa gateasca.

Ingrediente:

  • 350 g mazare
  • 150 g cous cous
  • 1 ceapa medie
  • 100 g bacon feliat
  • 2 linguri suc lamaie
  • 450 ml apa sau supa de pui
  • 5 fire patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Intr-o tigaie se pun feliile de bacon la prajit, fara adaos de grasime;
  • Nu vor incapea toate o data, asa ca le prajiti pe rand;
  • Dupa ce le prajiti le scoateti pe o farfurie;
  • In grasimea lasata de bacon, prajiti ceapa tocata fin. O caliti aprox. 2 minute, amestecand continuu;
  • Adaugati 1 lingura de suc de lamaie si lasati pana se evapora;
  • Peste ceapa se adauga cous-cous -ul, pe care il prajim aprox. 3 minute.

  • Dupa ce s-a rumenit usor cous-cous-ul, adaugam apa, sarea si piperul. Cand apa fierbe, adaugam mazarea (eu am avut congelata) si lasam la foc mic pentru aproximativ 10 minute, amestecand continuu pentru a nu se prinde cous-cous-ul;
  • Pastele cous-cous trebuie sa fie fierte si mazarea usor crocanta;
  • Adaugati inca o lingura de suc de lamaie, baconul rupt bucatele si patrunjelul tocat;
  • Se poate rade putina branza tare deasupra. Eu nu am avut si am pus putin cascaval.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *