Cupcakes cu vanilie si crema de branza
Chiar in momentul asta mananc un cupcake cu crema…si n-am nici cea mai vaga idee ce sa scriu despre ele:))
Asa ca, va las pe voi sa descoperiti reteta…
Ingrediente pentru aluat:
- 115 g unt la temperatura camerei
- 130 g zahar
- 3 oua
- 1 pastaie de vanilie
- coaja de portocala/lamaie
- 210 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- un varf de sare
- 60 ml lapte
Ingrediente pentru crema de branza (Cream cheese frosting)
- 113 g unt la temperatura camerei
- 200 g mascarpone
- 200 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Mixam zaharul cu untul moale pana se transforma in crema;
- Adaugam pe rand ouale si cu ajutorul unei spatule amestecam usor;
- Adaugam semintele pastaii de vanilie si coaja rasa de la portocala, faina amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam usor pana la completa omogenizare;
- La sfarsit adaugam laptele, amestecand cu grija;
- Umplem formele de muffins, tapetate cu hartii de muffins si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aprox. 15 minute;
- Le lasam sa se raceasca si le servim pudrate cu zahar vanilat sau le ornam cu crema de branza, cum am facut eu;
- Pentru crema, mixam bine mascarpone, untul moale si zaharul pudra. Adaugam esenta de vanilie si amestecam din nou;
- Lasam putin crema la rece si apoi cu ajutorul unui pos ornam fiecare cupcake in parte.