Fursecuri boabe de cafea

Ma numesc Corina si sunt dependenta de cafea?..nu stiu daca v-am mai spus ,dar imi place foarte mult cafeaua si orice produs pe baza de cafea.

De cum am vazut aceste fursecuri pe http://simonacallas.com/ro/2016/01/fursecuri-boabe-de-cafea/ am zis ca trebuie musai sa incerc reteta. Mi-a placut foarte mult forma acestor fursecuri si faptul ca se fac foarte usor. Este genul de reteta in care amesteci tot la gramada fara sa-ti faci prea multe griji.☺

Sunt fragede și cu gust pregnant de cafea.

Ingrediente:(aprox. 65 fursecuri)

  • 1 lingura cafea solubila (ness)
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g amidon
  • 2 linguri cacao
  • 500 g faina
  • 5 g praf de copt.

Mod de preparare:

  • Mixam untul, zaharul, zaharul vanilat,oul,  amidonul si cacaua pana se omogenizeaza.

20171016_154144

  • Se dizolva nessul intr-o lingura de apa calda si se adauga la mixul de unt;
  • Se amesteca praful de copt si faina;
  • Faina se adauga putin cate putin (s-ar putea sa nu fie nevoie de 500 g ) pana cand obtinem un aluat elastic, nelipicios.

20171019_152902.jpg

  • Se desprind bucatele de dimensiuni egale (eu le-am cantarit – trebuie sa aiba 10 g) si se formeaza bilute dupa care cu ajutorul unei scobitori se face un sant pe mijlocul acestei bilute. (trebuie sa arate ca o boaba de cafea – mie mi-a placut foarte mult sa fac aceasta operatiune?;

20171019_163718

  • Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180° C si se coc fursecurile pentru 10- 15 minute pana se rumenesc usor pe margini.

20171019_170002.jpg

20171019_173132.jpg

Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *