Fursecuri cu unt si gem
Fursecuri cu unt si gem – fursecuri fragede cu unt si umplutura de gem…ce poate fi mai simplu de atat. Aceasta reteta este o adevarata distractie pentru cei mici…cel putin intre ai mei copii a fost o adevarata ,,batalie” care sa o ajute pe mami la taiat fursecuri cu forme. Eu voiam neaparat sa le tai cu forma de savarina, asa cum vazusem pe Pinterest, dar ei voiau sa folosim toate formele de biscuiti care le avem (si avem destul de multe:)…spre disperarea mea. Pana la urma am ajuns la un conses…sa le taiem doar cu doua forme …ne-am manjit cu aluat, gem si zahar pudra din cap pana in picioare, dar s-a meritat…fursecurile au fost un succes. Le-am degustat alaturi de un ceai negru Earl Gray.
Ingrediente: (30 fursecuri)
- 300 g faina
- 200 g unt moale
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat
- un praf sare
- gem de caise, zmeura, capsuni
- zahar pudra pt ornat
Mod de preparare:
- Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat si sarea;
- Cand untul a devenit cremos adaugam oul si mai mixam un pic;
- In final se adauga faina si se amesteca cu mana. Oricat de tentati sunteti sa puneti faina mai multa, nu o faceti, deoarece acest aluat trebuie sa ramana fraged;
- Se lasa aluatul la frigider pt. aprox. 30 minute;
- Blatul de lucru trebuie infainat bine, deoarece aluatul este foarte fraged si se rupe usor;
- Intindem o foaie groasa de 3-4 mm pe care o decupam cu forme de biscuiti rotunde. Puteti folosi si alte forme. Eu am folosit o forma de savarina si un dui de ornat;
- Le coaceti la 180 grade intr-o tava tapetata cu hartie de copt aprox. 8-9 minute. Trebuie sa le urmariti sa nu se rumeneasca;
- Le scoateti din cuptor, puneti gem(eu am folosit gem de capsuni si de zmeura) si le lipiti unul cate unul, dupa care le pudrati si le mancati cu mare pofta:)
Pofta buna!