Gogosi glazurate (Doughnuts)

Visam demult la gogosile astea glazurate cu gaura si astazi le-a venit randul. Aluatul este cel de gogosi si se face foarte rapid. Secretul la aceste gogosi este in timpul de dospire. Este foarte important sa lasati aluatul sa dospeasca pentru ca astfel veti sti sigur ca se vor umfla in timpul prajirii.

Le puteti glazura cum vreti, cu zahar vanilat, cu ciocolata alba sau neagra, cu fulgi de cocos, cu bombonele de zahar etc. si le serviti calde ca asa mi se par mie ca sunt mai bune:) oricum nu o sa puteti rezista sa lasati si pe a doua zi…atat de gustoase sunt.

Ingrediente:

  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri de apa calduta
  • 400 g faina (si putina pentru a pudra suprafata de lucru)
  • 250 ml lapte
  • 55 g unt
  • 3 galbenusuri mari
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

  • Amestecam apa calduta cu drojdia, pana cand drojdia se dizolva complet;
  • Separat amestecam faina, laptele, untul, galbenusurile, zaharul, sarea si scortisoara;
  • Adaugam amestecul de drojdie;
  • Amestecam totul pana obtinem un aluat elastic;
  • Lasam aluatul sa dospeasca doua ore sau pana isi dubleaza volumul;

  • Intindem aluatul pe masa infainata si cu ajutorul a doua pahare de marimi diferite taiem cercuri;

  • Lasam gogosile la dospit inca 30 de minute acoperite cu un prosop;
  • Incingem uleiul intr-un ceaun si prajim gogosile pe rand. Trebuie sa ne miscam rapid, deoarece se prajesc foarte rapid;

  • Le lasam la scurs pe un servet de hartie dupa care le dam prin glazura simpla sau ciocolata topita.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *