Grisine cu masline si parmezan

Sunt mare fan ,,crocantzeala”…nu exista termenul asta, eu l-am inventat….dar pe intelesul tuturor …iubesc tot ce este crocant, sarat si picant.

Aceasta reteta de grisine e genul de reteta cand esti ,,in need” de crocantzeala si merge perfect cu un pahar de vin sau bere si un film zic eu.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei masline
  • 12 g drojdie proaspata
  • 200 g masline negre/verzi
  • 100 g parmezan ras
  • un varf cutit sare
  • putin ulei pentru uns

Mod de preparare:

  • Punem faina cernuta intr-un bol. Facem o gropita in mijlocul fainii si se adauga apa, uleiul, drojdia si sarea. Framantam pana obtinem un aluat elastic;
  • Acoperim aluatul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul;
  • Tocam maslinele in bucati nu foarte mici. Radem parmezanul;
  • Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara , groasa de cca. 0,3 cm si punem masline si parmezan doar pe o jumatate a foii;
  • Aducem partea goala a aluatului peste partea cu umplutura si apoi taiem grisine late de aprox. 1-2 cm pe care le rasucim ca in imaginea de mai jos;
  • Ungem grisinele cu putin ulei si le coacem la 200 C pentru 30 minute sau pana se rumenesc uniform. Eu le-am intors de pe o parte pe alta. Dupa ce le scoatem din cuptor, ca sa-si pastreze consistenta crocanta, lasam grisinele sa se raceasca intr-o pozitie verticala (eu le-am asezat intr-un borcan).
  • Sunt usor sarate si crocante si merg de minune acompaniate de un pahar de vin sau bere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *