Grisine cu masline si parmezan
Sunt mare fan ,,crocantzeala”…nu exista termenul asta, eu l-am inventat….dar pe intelesul tuturor …iubesc tot ce este crocant, sarat si picant.
Aceasta reteta de grisine e genul de reteta cand esti ,,in need” de crocantzeala si merge perfect cu un pahar de vin sau bere si un film zic eu.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 50 ml ulei masline
- 12 g drojdie proaspata
- 200 g masline negre/verzi
- 100 g parmezan ras
- un varf cutit sare
- putin ulei pentru uns
Mod de preparare:
- Punem faina cernuta intr-un bol. Facem o gropita in mijlocul fainii si se adauga apa, uleiul, drojdia si sarea. Framantam pana obtinem un aluat elastic;
- Acoperim aluatul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul;
- Tocam maslinele in bucati nu foarte mici. Radem parmezanul;
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara , groasa de cca. 0,3 cm si punem masline si parmezan doar pe o jumatate a foii;
- Aducem partea goala a aluatului peste partea cu umplutura si apoi taiem grisine late de aprox. 1-2 cm pe care le rasucim ca in imaginea de mai jos;
- Ungem grisinele cu putin ulei si le coacem la 200 C pentru 30 minute sau pana se rumenesc uniform. Eu le-am intors de pe o parte pe alta. Dupa ce le scoatem din cuptor, ca sa-si pastreze consistenta crocanta, lasam grisinele sa se raceasca intr-o pozitie verticala (eu le-am asezat intr-un borcan).
- Sunt usor sarate si crocante si merg de minune acompaniate de un pahar de vin sau bere.