Homemade garlic bread

Imi place foarte mult sa mananc garlic bread si ori de cate ori am ocazia, imi cumpar o bagheta frantuzeasca, o feliez rapid, o umplu cu unt, usturoi si patrunjel, o bag la cuptor si apoi mananc aceasta paine asa simpla sau alaturi de niste paste si un pahar de vin.

De data asta am vrut sa incerc ceva nou asa ca mi-am facut homemade garlic bread. A iesit o paine foarte pufoasa, usor umeda in interior de la untul topit si cu gust delicios de usturoi si patrunjel.

Ingrediente:

  • 200 ml apa calduta
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 400 g faina
  • 40 ml ulei
  • 100 g unt moale
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • ierburi de Provence

Mod de preparare:

  • Pentru aluat dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati sarea, zaharul, uleiul si amestecati;
  • Intr-un bol adaugati faina cernuta peste care turnati amestecul de apa, drojdie si ulei;
  • Amestecati totul, apoi framantati pana obtineti un aluat pufos si elastic. Lasati aluatul la dospit pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul;
  • Intre timp amestecati untul cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat;
  • Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 cm;
  • Ungeti aluatul cu amestecul de unt, apoi taiati aluatul fasii pe care le impaturiti;
  • Eu am presarat si niste ierburi de Provence peste unt, dar nu e musai sa faceti ca mine. La partea cu impaturitul nu prea am stiut cum sa fac, efectiv le-am asezat in rand intr-o tava de paine;
  • Coacem painea la 200 C aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.
  • Este foarte gustoasa servita atat calda cat si rece.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *