Madeleines
Reteta de madeleine era de ceva vreme pe ,,my to do list”, dar mereu amânam, deoarece nu dețineam acea forma speciala de copt madelaine. As fi putut sa le coc în forma de briose, dar am preferat sa folosesc o forma din silicon pe care o aveam demult și nu o testasem încă.
Madeleines sunt niste prăjiturele pufoase în forma de scoica și sunt originare din Franța. Se prepara foarte ușor și se servesc pudrate cu zahar alături de o cafea sau un ceai.
Ingrediente:
- 225 g faina;
- 175 g zahar;
- 4 oua;
- 100 g unt topit;
- 1/2 pachet de praf copt;
- coaja de lamaie;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
- Intr-un vas mixati ouale si zaharul. Adaugati faina si praful de copt peste amestecul de oua si mixati pana cand se incorporeaza toata faina.
- Adaugati putin cate putin din untul topit apoi coaja rasa de lamaie. Va rezulta un aluat usor curgator.
- Puneti aluatul in forma de madeleines (eu nu am astfel de tava asa ca am folosit tava din imaginea de mai jos). Puteti sa le puneti si in tava de briose. Le umpleti doar pe jumatate, deoarece se umfla la caldura (eu le-am umplut prea mult si au dat pe dinafara);
- Coaceti madeleins in cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 minute.
- Le pudrati cu zahar si le serviti cu mare pofta.
Pofta buna!