Mini baghete cu masline

Ieri va spuneam ca iubesc merele, astazi va spun ca iubesc si maslinele verzi, negre, nu conteaza, ideea este ca imi plac pentru ca sunt sarate si orice reteta ce contine masline este notata la retete preferate.

Imi place foarte mult painea cu masline si mi-a atras atentia un reel pe instagram cu aceste mini baghete cu masline si l-am trecut la categoria saved. E o reteta foarte usoara si merita incercata.

Ingrediente:

  • 500 g faina alba
  • 375 ml apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 12 g drojdie proaspata sau 4 g drojdie uscata
  • 9 g sare
  • 250 g masline verzi sau negre (cum preferati)

Mod de preparare:

  • Amestecati faina, drojdia, sarea, apa si uleiul de masline pana obtineti un aluat moale;
  • Acoperiti aluatul si lasati la dospit la temperatura camerei pentru 15 minute;
  • Dupa ce au trecut cele 15 minute, mai framantati putin aluatul si lasati inca 15 minute la dospit;
  • Adaugati maslinele tocate (aici depinde cum preferati, eu le-am lasat bucati mai mari) si lasati aluatul acoperit cu folie alimentara peste noapte la frigider;
  • Preincalziti cuptorul la 250 grade Celsius;
  • Scoateti aluatul pe masa, il intindeti putin cu mana si il impartiti in 8 bucati;
  • Impaturiti usor bucatile de aluat, le rasuciti putin (trebuie sa arate ca niste batoane mici de paine);
  • Asezati painicile intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt;
  • Lasati baghetele aproximativ 25-30 minute la cuptor sau pana sunt rumenite;
  • Daca nu le vreti crispy stropiti-le cu putina apa si acoperiti tava cu 2 prosoape. Astfel painicile vor fi moi si pufoase.
  • Enjoy!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *