Mini chicken pies (Mini placinte cu pui)

Nu stiu daca stiti, dar britanicii mananca aproape orice sub forma de placinta, fie dulce, fie sarata. Astazi mi-am amintit cu mare pofta de niste placintele cu pui pe care le mancam in UK si am gasit o reteta pe acest site https://www.food24.com/Recipes/Mini-chicken-pies-20150203

pe care eu am tradus-o si am modificat-o putin dupa gustul meu.

Aceste placintele au iesit absolut dementiale, aluatul fraged de tarta, umplutura suculenta si gustul pregnant de smantana fac o combinatie perfecta.

Pot fi servite calde cu niste legume fierte sau pot constitui un lunch perfect pt job.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 linguri de unt
  • 3 piepti de pui cu os
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina de telina
  • 150 g ciuperci
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 4 linguri pline de faina
  • 200 ml lapte
  • 125 ml smantana
  • 1 cub de pui
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru aluat:

  • 125 ml smantana acra
  • 250 g faina
  • 200 g unt rece de la frigider
  • 1 ou pentru uns (optional)

Mod de preparare:

  • Pentru aluat, puneti faina intr-un bol si adaugati untul rece de la frigider taiat cuburi. Amestecati pana rezulta un aluat sfaramicios;

  • Adaugati smantana si amestecati pana se formeaza aluatul. Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati la frigider pentru 20 de minute sau pana il veti folosi;

  • Pentru umplutura, puneti pieptul de pui cu tot cu os, telina si morcovul intr-o oala incapatoare si acoperiti cu apa. Lasati pe foc mediu pana puiul si legumele sunt fierte;
  • Cat fierbe puiul va ocupati de celelalte legume. Intr-o tigaie puneti cele 2 linguri de unt si caliti ciupercile taiate felii, ceapa taiata cuburi mici si usturoiul pisat pana devin usor aurii. Le scoateti pe o farfurie.
  • Scoateti puiul si legumele din oala. Pastrati 100 ml din apa in care au fiert. Scoateti carnea de pe oase si o taiati in bucati mici. Taiati morcovul si telina in cuburi mici;
  • In apa fiarta adaugati un cub de pui si amestecati pana se dizolva;
  • In tigaia in care ati calit ciupercile puneti 50 g unt, adaugati faina si amestecati pana se ingroasa. Turnati laptele putin cate putin, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Apoi turnati cei 100 ml supa. Adaugati si smantana si amestecati pana rezulta un sos gros;
  • Peste acest sos se adauga bucatile de pui si legumele, sare si piper dupa gust si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.

  • Scoateti aluatul din frigider, intindeti o foaie de aprox. 3-5 mm grosime pe blatul de lucru si cu ajutorul unui pahar taiati cercuri;
  • Intr-o tava de muffins puneti cercuri de aluat si umpleti fiecare forma de muffins cu umplutura de pui;
  • Acoperiti cu un cerc de aluat si cu ajutorul unei furculite lipiti aluatul pentru a nu iesi umplutura afara;

  • Eu le-am uns cu putin ou, dar nu este neaparat nevoie;
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 25-30 minute sau pana cand sunt rumenite bine;
  • Se servesc calde sau la temperatura camerei.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *