Mini tarte cu crema de lamaie si bezea

Aceste minitarte cu lamaie asteapta demult pe lista mea de gatit, dar pentru ca mai am si alte proiecte, pe langa cooking si blogging, abia azi le-a venit si lor randul.

Sunt fix ce mi-am inchipuit, aluat fraged, crema dulce acrisoara si un mot delicios de merengue, usor rumenit.

Ce sa mai spun de culorile din farfurie…mi-a facut mare placere sa le pozez.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 priza de sare

♦pentru prepararea acestui aluat urmati pasii de aici http://www.bucatariacorinei.ro/aluat-de-tarta-reteta-pas-cu-pas/

Ingrediente crema de lamaie:

  • 4 galbenusuri de ou
  • suc de la 1 lamaie proaspat stoarsa
  • 125 ml lapte fierbinte
  • 100 g zahar tos
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 100 g unt nesarat taiat cuburi mici

Ingrediente pentru bezea:

  • 2 albusuri de ou
  • 200 g zahar tos
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

  • Pentru aluat urmati pasii de aici http://www.bucatariacorinei.ro/aluat-de-tarta-reteta-pas-cu-pas/
  • Eu am facut aluatul fara zahar, pentru ca nu-mi place ca tartele sa fie foarte dulci, dar daca doritit puteti adauga la aluat 65 g zahar;
  • Am folosit formele de savarina foarte mici si mi-au iesit 30 de coji. Daca folositi forme mai mari, vor iesi mai putine coji.
  • Faceti aluatul si il puneti in forme (eu l-am decupat cu ajutorul unui pahar). Lasati formele cu aluat 10 minute la frigider sau 5 minute in congelator, astfel ele isi vor pastra forma.

  • Coaceti pentru aprox. 15 minute la 180°C sau pana marginile cojilor se rumenesc usor;
  • Le scoateti din forme si le lasati sa se raceasca;

  • Pentru crema mixati galbenusurile, zaharul si amidonul, apoi adaugati sucul de lamaie si laptele. Puneti aceasta compozitie pe bain marie si amestecati continuu pana cand se ingroasa;
  • Luati crema de pe foc si adaugati untul si coaja de lamaie. Acoperiti cu folie de plastic crema si lasati sa se raceasca;
  • Umpleti cojile de tarta cu crema;
  • Pentru bezea mixati albusurile spuma, adaugati zaharul si mixati din nou. La final adaugati vanilia;
  • Cu ajutorul unui pos ornati min tartele. Eu am rumenit usor bezeaua cu ajutorul pistolului cu gaz pentru creme brulee;

  • Lasati tartele la rece inainte de servire.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *