Mini tarte cu mere
Mini tarte cu mere – mini tarte fragede cu umplutura de mere. Aceste tarte pot fi umplute si cu alte fructe precum prune, persici, visine sau cirese. Eu am facut o tura de tarte si cu prune. La finalul retetei am lasat poza cu mini tartele cu prune.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1 ou
- 65 g zahar
- 1 priza de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 3 mere medii
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
Ingrediente pentru crumble:
- 50 g faina
- 50 g unt rece
- 1 lingura zahar brun
- putin zahar pudra
Mod de preparare:
- Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si pregatim o tava de muffins;
- Preparam un aluat ca de tarta. Aici gasiti reteta de Aluat de tartă – rețeta pas cu pas
- Intre timp ne ocupam de umplutura de mere. Curatam merele de coaja, le taiem cuburi, le amestecam cu zaharul, scortisoara si punem totul intr-o craticioara pe foc mic. Lasam merele sa se caleasca putin si apoi oprim focul;
- Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie, apoi cu ajutorul unei forme de gogosi taiem cercuri de aluat pe care le asezam in tava de muffins;
- Intepam aluatul cu o furculita;
- Punem cate o lingura plina de umplutura de mere in fiecare forma de muffins si deasupra presaram crumble (amestecam faina, untul, zaharul pana obtinem un aluat nisipos);
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand tartele sunt usor rumenite;
- Presaram tartele cu zahar pudra si le servim.
- Aceste tarte pot fi umplute cu prune, piersici, visine, cirese.
- Va las poza si cu varianta mini tarte cu prune.