Negresa cu glazura
Este prima data cand prepar aceasta varianta de negresa. A iesit foarte pufoasa si mult prea inalta, asa ca data viitoare voi folosi o tava mult mai intinsa. (cu diametrul de 25×35 cm)
Puteti folosi orice gem sau dulceata doriti. Eu am folosit dulceata de cirese amare. Va iesi o pufosenie de negresa.
Ingrediente aluat:
- 600 g faina
- 10 g praf de copt
- 7 g bicarbonat
- 200 g zahar
- 60 g cacao
- 4 oua
- esenta de rom
- 200 ml ulei
- 250 ml lapte
- 300 g gem/dulceata de visine sau cirese
Ingrediente glazura:
- 2 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 3 linguri apa
- esenta rom
Mod de preparare:
- Intr-un bol mixati ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, cacaua si zaharul;
- Peste ingredientele uscate adaugati pe rand, ouale, uleiul, laptele, esenta de rom si gemul sau dulceata. Eu am folosit dulceata de cirese amare;
- Intr-o tava dreptunghiulara (20×30 cm am folosit acum) turnati aluatul si lasati pentru 45-50 de minute la cuptor la foc mediu;
- Scoateti prajitura, o lasati sa se raceasca putin, apoi o taiati in patrate;
- Pentru glazura aveti indicatiile aici Negresa de post
- Turnati deasupra prajiturii glazura cat este calda, apoi puteti servi prajitura.