Negresa cu unt de arahide (Peanut butter brownies)

Negresa cu unt de arahide sau peanut butter brownie este o reteta de origine americana, o prajitura decadenta plina de ciocolata si gust intens de arahide. Se poate folosi unt de arahide cremos (smooth) sau cu bucatele de arahide (chunky), iar daca doriti un gust mai intens de ciocolata puteti opta pentru ciocolata neagra.

Se poate orna cu zahar pudra sau cu bucatele de nuci sau alune.

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua mari
  • 60 g unt
  • 60 g unt de arahide
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru glazura:

  • 150 g ciocolata cu alune de padure
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 lingura unt

Mod de preparare:

  • Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si zaharul pudra;
  • Adaugam cele 2 oua batute si amestecam pana obtinem o crema;

dsc_0320.jpg

  • Peste aceasta crema punem si untul de arahide (eu am folosit unt cu bucati de arahide McKennedy de la Lidl) si amestecam din nou;

dsc_0324

  • Topim untul si ciocolata la bain marin si o adaugam peste compozitia de oua si faina;

dsc_0333.jpg

  • Turnam compozitia intr-0 tava de 15×15 cm (tava mea a fost mai mare asa  ca blatul de negresa nu a iesit prea inalt, dar nu conteaza) tapetata cu hartie de copt pe care o lasam la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 30 – 35 minute;
  • Cat lasam prajitura sa se raceasca pregatim glazura: topim untul, untul de arahide si ciocolata cu alune pe bain marin si tot aici va arat ce mi-am luat eu azi de la Lidl…un pos foarte fain perfect pentru briose:) pe care abia astept sa il testez.

DSC_0345.JPG

  • Taiem negresa in cuburi si turnam cu o lingura pe fiecare cub amestecul de ciocolata topita;

dsc_0360.jpg

  • Deasupra am turnat si putin ciocolata alba. Puteti pune nuci sau alune tocate deasupra sau puteti savura aceasta negresa doar pudrata cu zahar.

Pofta buna!

 



1 thought on “Negresa cu unt de arahide (Peanut butter brownies)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *