Paine cu masline

Am descoperit de curand o paine cu masline, faina de tot in Lidl. E o paine cu gust pregnant de masline si cu bucati de masline. Este atat de buna incat nu ma pot abtine sa nu o mananc imediat cum am iesit din magazin:)

Cu gandul la aceasta painica gustoasa am gasit reteta de pe blogul  Caietul cu retete http://www.caietulcuretete.com/2016/02/paine-rustica-cu-masline.html 

si mi-am facut pofta.

A iesit o paine cu invelis crocant si interior pufos, pe care am mancat-o asa cat era calda.

Ingrediente:

  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 150 g masline feliate

Mod de preparare:

  • Amestecati faina, drojdia si sarea. Adaugati apa calduta si framantati;
  • Adaugam uleiul putin cate putin si framantam din nou;
  • Taiem maslinele si le adaugam la aluat;
  • Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza sau tripleaza volumul;
  • Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata. Framantam din nou si formam o bila pe care o asezam in tava de copt;
  • Facem cateva crestaturi cu ajutorul unui cutit;
  • Lasam aluatul la dospit in tava inca 30 de minute;

  • Coacem painea in cuptorul preincalzit la 200 °C pentru aproximativ 50-60 minute sau pana este usor rumenita.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *