Paste cu ton la cuptor
Din categoria ,,ce mai mancam cand stam in casa” este reteta de paste cu ton la cuptor, pe care tot de pe Pinterest am preluat- o.
E o reteta foarte simpla, care necesita doar ingrediente, pe care cu siguranta le ai prin casa.
Va las si linkul sa vedeti exact reteta https://realfood.tesco.com/recipes/tuna-pasta-bake.html
Eu in loc de penne am folosit spaghetti si branza cheddar am inlocuit-o cu cascaval.
Este foarte buna de servit gata scoasa din cuptor.
Puteti inlocui broccoli cu spanac sau mazare, asta sugereaza reteta originala preluata de pe Pinterest.
Ingrediente:
- 350 g paste penne (eu am folosit spaghetti)
- 150 g broccoli
- 125 g porumb inghetat
- 40 g unt
- 40 g faina
- 600 ml lapte
- 100 g branza cheddar (eu am folosit cascaval)
- 1 lingura mustar Dijon
- 2 conserve de ton de 160 g (eu am folosit doar o conserva)
- 120 g rosii cherry
- parmezan
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180 °C. Fierbeti pastele, conform instructiunilor de pe pachet. In reteta scrie paste penne, eu am avut doar spaghetti. A iesit foarte bine;
- Adaugati broccoli si porumbul inghetat cu aprox. 3 minute inainte de a fierbe pastele. Scurgeti pastele, broccoli si porumbul (eu nu am folosit);
- Intre timp faceti sosul. Topiti untul intr-o craticioara pe foc mic, adaugati faina si amestecati rapid. Turnati usor laptele si amestecati continuu, pana sosul se ingroasa. Peste sos adaugati mustarul si o parte din branza cheddar sau cascaval, cum am avut eu;
- Adaugati peste sosul alb, pastele, broccoli si jumatate din cantitatea de rosii cherry. Amestecati bine totul;
- Puneti totul intr-o tava, deasupra radeti restul de branza cheddar si parmezan;
- Deasupra puneti restul de rosii cherry taiate in jumatati;
- Lasati tava la cuptor pana cascavalul de deasupra se topeste si devine usor aramiu;
- Se serveste cald.