Paste cu ton la cuptor

Din categoria ,,ce mai mancam cand stam in casa” este reteta de paste cu ton la cuptor, pe care tot de pe Pinterest am preluat- o.

E o reteta foarte simpla, care necesita doar ingrediente, pe care cu siguranta le ai prin casa.

Va las si linkul sa vedeti exact reteta https://realfood.tesco.com/recipes/tuna-pasta-bake.html

Eu in loc de penne am folosit spaghetti si branza cheddar am inlocuit-o cu cascaval.

Este foarte buna de servit gata scoasa din cuptor.

Puteti inlocui broccoli cu spanac sau mazare, asta sugereaza reteta originala preluata de pe Pinterest.

 

Ingrediente:

  • 350 g paste penne (eu am folosit spaghetti)
  • 150 g broccoli
  • 125 g porumb inghetat
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 600 ml lapte
  • 100 g branza cheddar (eu am folosit cascaval)
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2 conserve de ton de 160 g (eu am folosit doar o conserva)
  • 120 g rosii cherry
  • parmezan

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la 180 °C. Fierbeti pastele, conform instructiunilor de pe pachet. In reteta scrie paste penne, eu am avut doar spaghetti. A iesit foarte bine;
  • Adaugati broccoli si porumbul inghetat cu aprox. 3 minute inainte de a fierbe pastele. Scurgeti pastele, broccoli si porumbul (eu nu am folosit);
  • Intre timp faceti sosul. Topiti untul intr-o craticioara pe foc mic, adaugati faina si amestecati rapid. Turnati usor laptele si amestecati continuu, pana sosul se ingroasa. Peste sos adaugati mustarul si o parte din branza cheddar sau cascaval, cum am avut eu;
  • Adaugati peste sosul alb, pastele, broccoli si jumatate din cantitatea de rosii cherry. Amestecati bine totul;
  • Puneti totul intr-o tava, deasupra radeti restul de branza cheddar si parmezan;
  • Deasupra puneti restul de rosii cherry taiate in jumatati;

  • Lasati tava la cuptor pana cascavalul de deasupra se topeste si devine usor aramiu;
  • Se serveste cald.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *