Placinta cu lapte si fructe de padure

Sugestie de weekend – placinta rapida cu lapte si fructe de padure.

O reteta foarte simplu de preparat. aveti nevoie de foi de placinta, lapte si fructe de padure sau alte fructe inghetate. Cred ca ar merge bine cu zmeura, afine, capsuni.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 60 g unt topit
  • 350 ml lapte
  • 50 ml sirop de agave
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g fructe de padure congelate
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare:

  • Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius;
  • Untul se topeste si se adauga o lingura de sirop de agave peste el;
  • Fiecare foaie de placinta se unge cu unt, se pliaza cate doua foi si se ruleaza sub forma de melc, dar nu strans;
  • Intr-o tava rotunda se pun doua foi de placinta, unse cu unt. Peste aceste foi se aseaza foile de placinta rulate sub forma de melc;
  • Se pune tava in cuptorul preincalzit pentru 5-6 minute cat sa se rumeneasca putin marginile foilor;
  • Scoatem tava si o lasam sa se raceasca;
  • Intr-un vas punem ouale, siropul de agave,zaharul, vanilia si amestecam. Adaugam laptele;
  • Se amesteca si se toarna usor compozitia peste foile de placinta;
  • Se presara placinta cu fructe de padure congelate;
  • Se coace pentru aproximativ 30-35 minute pana se incheaga compozitia si se rumeneste frumos;
  • Eu am pudrat-o cu zahar pudra dar puteti sa o serviti si asa simpla.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *