Placinta cu mere

Ana are mere, Cori are mere…ce sa faca cu ele? O placinta, deocamdata.

Merele sunt preferatele mele si o sa gasiti foarte multe retete pe baza de mere pe acest site…in case u wondered.

Aceasta reteta se prepara foarte usor mai ales daca aveti foi de placinta cumparate cum am folosit eu. Desigur, varianta cu foi de placinta facute in casa este la fel de buna, dar aceasta varianta este pentru cei cu timp limitat cum sunt eu.

Foile de placinta se decongeleaza in frigider si se acopera cu un prosop umed inainte de utilizare pentru a evita uscarea si ruperea lor.

Aceasta placinta este la fel de delicioasa atat calda cat si rece.

Ingrediente:

  • 400 g foi de placinta (1 pachet de foi de placinta)
  • 6 mere mari (asta am avut eu)
  • 100 g zahar (aici depinde cat de dulci sau acre sunt merele)
  • 80 g amidon alimentar
  • 1 lingura de scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 130 ml ulei
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare:

  • Se scot foile de placinta din pachet dupa decongelare;
  • Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari. Se stropesc cu sucul de lamaie si se amesteca, pentru a evita pe cat posibil oxidarea lor;
  • Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, ungem bine o tava, pe fund si peretii laterali. Eu am folosit o tava de 25×35 cm;
  • In tava unsa se aseaza pe rand jumatate din foile de placinta, ungand fiecare foaie cu ulei;
  • Marginile foilor se ridica in sus, pe peretii tavii;
  • Intr-o craticioara punem merele rase, zaharul, scortisoara, amidonul si lasam la foc mic pana cand merele se calesc putin;
  • Se toarna amestecul de mere in tava, se niveleaza si se pun restul de foi de placinta, la fel ungand fiecare foaie cu ulei;
  • Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se portioneaza placinta, trebuie sa avem mare grija sa nu deranjam umplutura si foile cand taiem;
  • Se da placinta la copt in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius. Dupa 15 minute se reduce caldura la 180 grade Celsius si se lasa placinta inca 30-35 minute, pana cand placinta este frumos rumenita;
  • Se lasa placinta sa se raceasca putin si o servim pudrata cu zahar vanilat sau asa simpla;
  • Daca doriti ca foile de deasupra sa nu fie crocante, puteti acoperi placinta cu un prosop de bucatarie. Astfel va transpira si foile se vor inmuia.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *