Placinta cu piersici si vanilie
Placinta cu piersici si crema de vanilie – o placinta vazuta pe un site si modificata de mine ca deobicei. Mi-a placut foarte mult combinatia de piersici si crema de vanilie si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc.
Se serveste pudrata cu zahar si se poate manca rece sau calda, cum doriti. Eu recunosc, am mancat din ea imediat cum am scos-o din cuptor…atata de mare era pofta.
Ingrediente:
- 3 piersici mari
- 6 foi subtiri de placinta
- 80 g unt topit
- 3 oua
- 100 g zahar
- 350 ml lapte
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
- Pentru inceput preincalziti cuptorul la 180 °C. Spalati piersicile si le taiati in felii subtiri;
- Desfaceti pachetul cu foi de placinta. Intindeti prima foaie si ungeti-o cu unt topit si racit;
- Asezati in mijlocul foii feliile subtiri de piersici si rulati foaia in forma de melc;
- Puneti melcul format intr-o tava unsa cu unt. Faceti astfel cu toate foile si le asezati-le in tava;
- Dati tava in cuptorul incins pentru 20 de minute;
- Intre timp pregatiti crema de vanilie. Intr-un bol spargeti cele 3 oua. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea. Amestecati bine pana cand zaharul se topeste;
- Incalziti laptele si turnati-l in fir subtire peste amestecul de oua;
- Scoateti tava din cuptor si turnati amestecul de oua si lapte. Dati din nou tava la cuptor pentru inca 20 de minute;
- Lasati placinta sa se raceasca si pudrati-o cu zahar.