Placinta cu piersici si vanilie

Placinta cu piersici si crema de vanilie – o placinta vazuta pe un site si modificata de mine ca deobicei. Mi-a placut foarte mult combinatia de piersici si crema de vanilie si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc.

Se serveste pudrata cu zahar si se poate manca rece sau calda, cum doriti. Eu recunosc, am mancat din ea imediat cum am scos-o din cuptor…atata de mare era pofta.

Ingrediente:

  • 3 piersici mari
  • 6 foi subtiri de placinta
  • 80 g unt topit
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

  • Pentru inceput preincalziti cuptorul la 180 °C. Spalati piersicile si le taiati in felii subtiri;

  • Desfaceti pachetul cu foi de placinta. Intindeti prima foaie si ungeti-o cu unt topit si racit;

  • Asezati in mijlocul foii feliile subtiri de piersici si rulati foaia in forma de melc;

  • Puneti melcul format intr-o tava unsa cu unt. Faceti astfel cu toate foile si le asezati-le in tava;

  • Dati tava in cuptorul incins pentru 20 de minute;
  • Intre timp pregatiti crema de vanilie. Intr-un bol spargeti cele 3 oua. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea. Amestecati bine pana cand zaharul se topeste;
  • Incalziti laptele si turnati-l in fir subtire peste amestecul de oua;
  • Scoateti tava din cuptor si turnati amestecul de oua si lapte. Dati din nou tava la cuptor pentru inca 20 de minute;

  • Lasati placinta sa se raceasca si pudrati-o cu zahar.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *