Prajitura cu cacao si cirese
Astazi am primit cirese de la mama:)… o parte le-am mancat asa ca atare si bune au mai fost:) si ce a reusit sa scape din mainile noastre au sfarsit in aceasta prajitura pe care am gasit-o pe un site si o prepar prima oara. Initial am vrut sa fac un clafoutis sau o tarta cu cirese, dar am gasit aceasta varianta de prajitura cu cacao si mi s-a parut interesanta si ca aspect si ca gust.
Este un blat pufos de pandispan in care adaugam cirese si cacao. Putem sa inlocuim ciresele cu visine, iar inaltimea prajiturii depinde de dimensiunea tavii (eu am folosit o tava de 22×30 cm).
Ingrediente:
- 5 oua
- 120 g zahar
- 50 ml ulei
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 lingurita praf copt
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de lapte
- 400 g cirese (cantarite fara samburi)
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
- Intr-un bol mixati ouale, zaharul, esenta de vanilie pana cand compozitia se tripleaza in volum;
- Adaugati uleiul si amestecati usor, dupa care adaugati faina si praful de copt. Amestecati usor cu miscari ample de sus in jos pentru a mentine aerata compozitia;
- Acoperiti cu hartie de copt o tava cu dimensiuni de 22×30 cm si turnati jumatate din compozitie;
- Cealalta jumatate de compozitie o amestecati cu cele 2 linguri de lapte si cacao si o turnati peste compozitia din tava. Deasupra distribuiti uniform ciresele. Lasati tava la cuptor pentru aprox. 30 -35 minute la 180 °C.
- Dupa racire, pudrati prajitura cu zahar pudra si o taiati cum doriti.