Prajitura cu gem si bezea

Iubesc prajiturile ce contin gem, deoarece combinatia dulce acrisor este one of my favorite.

Aceasta prajitura este din categoria ,,prajiturile copilariei” cu siguranta ati degustat-o cand erati copii.

Mai exista varianta cu nuca si bezea pe care o gasiti aici Prajitură cu gem şi nucă

Puteti folosi si alt gem decat cel de caise, important este sa aiba o consistenta mai densa.

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 30 ml smantana
  • 150 g unt moale
  • 3 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g gem de prune/caise/fructe de padure

Ingrediente pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 90 g zahar tos
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare:

  • Mixam untul moale cu zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie;
  • Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Framantam pana cand obtinem un aluat sfaramicios, apoi adaugam treptat smantana si framantam din nou;
  • Invelim aluatul obtinut intr-o folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 30 de minute;
  • Pentru bezea punem albusurile intr-un vas si adaugam sarea. Le mixam pana cand formeaza varfuri, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand bezeaua e ferma si lucioasa;
  • Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 1 cm grosime;
  • Tapetam o tava de 25×30 cm cu hartie de copt si intindem aluatul cu grija in tava;
  • Deasupra aluatului ungem cu un strat subtire de gem (eu am folosit gem de caise) peste care punem bezeaua intr-un strat uniform;
  • Coacem prajitura cu gem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru cca 25 minute sau pana cand bezeaua capata o culoare usor aurie;
  • Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca complet si apoi o taiem in patrate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *