Prajitura cu iaurt si capsuni
Sfarsit de saptamana, multe oua, capsuni, iaurt…chef de gatit…rezultatul… o prajitura rapida, pufoasa si super delicioasa cu iaurt si capsuni.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g iaurt
- 100 ml ulei
- 200 g zahar
- 220 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf sare
- 150 g capsuni
- zahar pudra pt decor
Mod de preparare:
- Spalam capsunile si le taiem in patru sau in sase in functie de marimea acestora;
- Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusul cu sare pana devine spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana se dizolva;
- Separat, mixam uleiul, galbenusurile, zaharul vanilat si iaurtul;
- Peste compozitia de galbenus adaugam albusurile spuma si amestecam usor;
- Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt;
- Amestecam usor cu spatula;
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt;
- Capsunile taiate se amesteca cu putina faina si se adauga din loc in loc peste compozitia din tava;
- Coacem prajitura la 180°C aproximativ 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este copt;
- Scoatem prajitura din cuptor, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar farin si taiem in patrate.