Prajitura cu iaurt si capsuni

Sfarsit de saptamana, multe oua, capsuni, iaurt…chef de gatit…rezultatul… o prajitura rapida, pufoasa si super delicioasa cu iaurt si capsuni.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 200 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 150 g capsuni
  • zahar pudra pt decor

Mod de preparare:

  • Spalam capsunile si le taiem in patru sau in sase in functie de marimea acestora;
  • Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusul cu sare pana devine spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana se dizolva;

  • Separat, mixam uleiul, galbenusurile, zaharul vanilat si iaurtul;

  • Peste compozitia de galbenus adaugam albusurile spuma si amestecam usor;

  • Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt;
  • Amestecam usor cu spatula;

  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt;
  • Capsunile taiate se amesteca cu putina faina si se adauga din loc in loc peste compozitia din tava;

  • Coacem prajitura la 180°C aproximativ 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca blatul este copt;

  • Scoatem prajitura din cuptor, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar farin si taiem in patrate.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *