Prajitura cu mere si nuca
A sosit anotimpul meu preferat …toamna asa ca incepem seria de retete cu fructe de sezon, mere, pere, prune…mmm.
Prima reteta pe lista este aceasta prajitura cu mere si nuca, care efectiv se topeste in gura atata de frageda si pufoasa este.
Este o reteta foarte usor de preparat si nici nu necesita ingrediente costisitoare.
Ingrediente:
- 125 g unt moale la temperatura camerei
- 140 g zahar
- 2 oua mari
- 130 ml lapte
- esenta de vanilie
- 230 g faina
- 10 g praf copt
- 80 g nuca tocata
- 2 mere mari
Mod de preparare:
- Preincalzim cuptorul la 170 grade Celsius si tapetam o tava cu dimensiunea 20×30 cm cu hartie de copt;
- Mixam untul moale cu zaharul, adaugam ouale, apoi laptele. Mixam usor pana incorporam totul;
- Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam peste compozitia de oua. Amestecam usor si adaugam esenta de vanilie;
- Cu ajutorul unui cutit tocam nuca si merele le taiem cubulete;
- Adaugam merele si nuca peste aluat si amestecam;
- Asezam compozitia in tava si lasam la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute;
- Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si apoi o taiem in cuburi.