Prajitura cu mere

Nu exista toamna fara prajituri cu mere! Merele sunt preferatele mele si oricand am ocazia sa prepar ceva cu mere o fac cu mare entuziasm.

Azi am dat de o reteta cu dovleac pe Pinterest si …of course ca am adaptat-o…am inlocuit dovleacul cu merele. A iesit ,,o minunatie” frageda cu umplutura acrisoara si muuult zahar pudra deasupra.

 

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • miezul de la un baton de vanilie/1 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura:

  • 6 mere mari
  • 1 lingura rasa scortisoara
  • 150 g zahar

Mod de preparare:

  • Preincalzim cuptorul la 180 °C. Pregatim o tava de 30×40 cm, o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt;
  • Pentru blat, mixam ouale cu zahar, 5-6 minute pana se albesc si isi dubleaza volumul;
  • Adaugam uleiul putin cate putin si continuam sa amestecam;
  • Adaugam vanilia, laptele si amestecam;
  • La final, cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt si amestecam usor cu ajutorul unei spatule;
  • Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam usor cu o lingura;
  • Coacem blatul 5-6 minute sau pana face o crusta aurie;
  • Intre timp, ne ocupam de umplutura. Punem toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic si calim merele cca 10-15 minute;
  • Peste foaia de aluat coapta, turnam umplutura de mere si nivelam cu o lingura;

  • Turnam deasupra restul de aluat, astfel incat sa acoperim umplutura de mere;
  • Dam prajitura la cuptor 12-15 minute sau pana trece testul scobitorii.
  • Lasam prajitura sa se raceasca bine inainte sa o taiem;
  • Pudram cu zahar.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *