Prajitura cu mere
Nu exista toamna fara prajituri cu mere! Merele sunt preferatele mele si oricand am ocazia sa prepar ceva cu mere o fac cu mare entuziasm.
Azi am dat de o reteta cu dovleac pe Pinterest si …of course ca am adaptat-o…am inlocuit dovleacul cu merele. A iesit ,,o minunatie” frageda cu umplutura acrisoara si muuult zahar pudra deasupra.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 150 ml ulei
- 200 ml lapte
- 350 g faina
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
- miezul de la un baton de vanilie/1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru umplutura:
- 6 mere mari
- 1 lingura rasa scortisoara
- 150 g zahar
Mod de preparare:
- Preincalzim cuptorul la 180 °C. Pregatim o tava de 30×40 cm, o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt;
- Pentru blat, mixam ouale cu zahar, 5-6 minute pana se albesc si isi dubleaza volumul;
- Adaugam uleiul putin cate putin si continuam sa amestecam;
- Adaugam vanilia, laptele si amestecam;
- La final, cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt si amestecam usor cu ajutorul unei spatule;
- Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam usor cu o lingura;
- Coacem blatul 5-6 minute sau pana face o crusta aurie;
- Intre timp, ne ocupam de umplutura. Punem toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic si calim merele cca 10-15 minute;
- Peste foaia de aluat coapta, turnam umplutura de mere si nivelam cu o lingura;
- Turnam deasupra restul de aluat, astfel incat sa acoperim umplutura de mere;
- Dam prajitura la cuptor 12-15 minute sau pana trece testul scobitorii.
- Lasam prajitura sa se raceasca bine inainte sa o taiem;
- Pudram cu zahar.