Prajitura cu nuca si cappuccino
Prajitura cu nuca si cappucino am descoperit-o pe site ul ,,Caietul cu retete” https://www.caietulcuretete.com/2016/11/prajitura-cu-nuca-si-capuccino.html si mi s-a parut o prajitura extrem de usoara si delicioasa, pe care cu siguranta o voi mai prepara.
Este usor asemanatoare cu prajitura cu nuca, gem si bezea, doar ca aici in loc de bezea adaugam frisca.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri
- 4 linguri de faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 400 g gem caise
- 250 ml frisca lichida
- 1 lingura cappuccino
- 250 g nuca macinata
Mod de peparare:
- Mixam albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul pana obtinem o spuma bezea;
- In aceasta compozitie se adauga treptat galbenusurile si amestecam pana omogenizam totul;
- Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de oua;
- Intindem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 25×35 cm);
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aproximativ 20-25 minute;
- Scoatem blatul pe un platou si intindem deasupra gem de caise amestecat cu 100 g nuca macinata;
- Peste gem adaugam frisca lichida in care adaugam 1 lingura de cappucino;
- Deasupra presaram nuca macinata ramasa;
- Lasam prajitura la rece pentru cateva ore dupa care o taiem cuburi.