Prajitura cu suc de rosii
Astazi am preparat o prajitura cu suc de roșii…da ati auzit bine…suc de rosii (am folosit suc Olympia, dar puteti folosi orice alt fel de suc).Eu nu am stiut cum sa o denumesc…e un fel de chec de culoare roz portocaliu. . .cu o textura pufoasa și un gust demențial…nu ai nici cea mai mica idee ca ar conține suc de roșii.
Este o prajitura ideala pentru zilele de post și se prepara foarte ușor.
Ingrediente:
- 250 ml suc de rosii
- 250 ml ulei
- 150 g zahar
- 15 g praf de copt
- 300 g faina alba
- esenta de vanilie
- gem (5 linguri)
Mod de preparare:
- Intr-un castron amestecati sucul de rosii, uleiul si zaharul pana zaharul este complet topit;
- Adaugati faina si praful de copt putin cate putin;
- La final adaugati esenta de vanilie;
- Tapetati cu ulei si faina o tava de copt cu diametrul de 24 cm, turnati jumatate din aluat, adaugati gemul (eu am folosit gem de fructe de padure) si deasupra puneti restul aluatului;
- Coaceti checul pentru 35-40 minute in cuptorul preincalzit la 180° C.
Pofta buna!