Quiche rustic cu ciuperci si mazare

Imi plac tartele foarte mult, fie dulci, fie sarate. De data asta am avut inspiratie sa gatesc o tarta sarata, mai exact un quiche cu ciuperci si mazare, reteta preluata de pe blogul Laurei Adamache  https://www.lauraadamache.ro/2014/06/quiche-cu-ciuperci.html la care eu am mai facut mici modificari.

Ingrediente aluat:

  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare

Ingrediente umplutura quiche:

  • 125 g ciuperci
  • 1 lingura ulei
  • 100 g bacon
  • 50 g mazare fiarta
  • 1 ceapa mica
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 60 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 4 rosii cherry (optional)

Mod de preparare:

  • Punem faina intr-un vas, adaugam untul rece taiat bucatele. Amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios, turnam apa rece, adaugam sarea  si omogenizam pana obtinem un aluat pe care il punem in frigider pentru 30 de minute;
  • Curatam ciupercile si le taiem fasii subtiri. Incalzim uleiul intr-o tigaie si sotam ceapa pentru aprox. 1 minut. Adaugam ciupercile, sare si piper dupa gust;
  • Lasam ciupercile si ceapa pe foc pana cand nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca;
  • Taiem baconul in cubulete mici pe care le sotam intr-o tigaie pentru circa 2-3 minute pana cand se rumenesc;
  • Scoatem baconul pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta;
  • Punem ouale intr-un vas si le batem putin cu telul. Adaugam smantana, cascavalul ras (eu am uitat sa pun cascavalul si l-am pus deasupra tartei, de aceea este atat de rumenita deasupra) si amestecam;
  • Adaugam baconul, mazarea, ciupercile si amestecam totul. Deasupra am pus cateva rosii cherry taiate in jumatate;
  • Intinem aluatul intr-o foaie de cca 6 mm grosime. O asezam in tava tapetata cu unt si lasam aluatul sa aterne pe marginile tavii. Eu am vrut sa fac o tarta rustica;

  • Intepam aluatul din loc in loc cu fruculita. Adaugam umplutura, o nivelam, apoi aducem marginile aluatului in centru tartei si il strangem din loc in loc;

  • Coacem quiche-ul in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 30- 35 minute sau pana este rumenit complet;

  • Scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca. O servim calda sau rece.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *