Red velvet cupcakes
Red velvet (catifea rosie) cupcakes – sunt varianta mini a tortului Red velvet cake. Sunt niste briose viu colorate, umede, glazurate cu crema de branza, care dau dependenta. Eu a trebuit sa le fac de doua ori in aceeasi saptamana, deci stiu ce spun:))
Ingrediente aluat:
- 140 g faina
- 1 lingurita cacao
- 170 g zahar
- 185 ml ulei
- 1 ou mare
- 1 lingurita colorant rosu
- 1 esenta de vanilie
- 125 ml lapte acru
- 1 lingurita rasa praf copt
- un varf cutit sare
Ingrediente glazura:
- 60 g unt
- 90 g crema de branza
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
- Amestecam faina, praful de copt si cacaua intr-un vas. Separat amestecam zaharul si uleiul;
- Adaugam oul, vanilia, colorantul alimentar si amestecam din nou;
- Adaugam alternativ o parte din faina si laptele batut pana obtinem un aluat destul de curgator;
- Punem compozitia in formele de muffins. Aveti grija sa nu le umpleti prea tare, deoarece se vor umfla in timpul coacerii si vor da pe dinafara;
- Lasam la cuptor la 180°C pentru aprox. 30 de minute;
- Pentru glazura mixam untul si branza, ambele fiind la temperatura camerei. Adaugam si zaharul si mixam pana avem o crema spumoasa;
- Ornam fiecare briosa cu cate un mot de crema.