Salam de biscuiti
Salam de biscuiti – clasicul desert din copilarie, pe care cred ca toate mamele l-au preparat macar o data in viata asta.
Este o varianta foarte rapida de desert, mai ales cand ai multi biscuiti care zac prin bucatarie si nu-i mananca nimeni.
Nu pot spune ca sunt mare fan al acestui desert, dar a trebuit sa-l incerc si eu.
Pentru alte idei gasiti aici pe site si varianta de Salam de biscuiti si cocos
Ingrediente:
- 450 g biscuiti petit beurre
- 150 g stafide
- 200 ml lapte
- 40 g cacao
- 50 g nuca de cocos
- 100 g unt
- 200 g rahat
- 100g zahar
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de rom
Mod de preparare:
- Intr-un vas turnati laptele, adaugati zaharul, untul, stafidele, cacao si puneti vasul pe foc. Amestecati pana cand zaharul si untul sunt topite, apoi opriti focul;
- Intr-un alt vas sfaramati biscuitii cu ajutorul mainilor, nu ii vreti prea sfaramati, lasati bucati mai mari;
- Turnati amestecul de lapte si cacao peste biscuitii sfaramati cat inca este cald, amestecati, apoi adaugati rahatul taiat cuburi mici, esenta de vanilie, esenta de rom si amestecati totul;
- Asezati 3 folii alimentare una peste alta, peste care presarati nuca de cocos, asezati compozitia de biscuiti si ii dati o forma ca de salam;
- Infasurati bine salamul in folia alimentara si legati la ambele capete strans;
- Lasati salamul in frigider pentru 6 ore sau cel mai bine peste noapte;
- Dupa ce s-a intarit bine salamul il taiati felii cu ajutorul unui cutit umezit in apa.