Salam de biscuiti

Salam de biscuiti – clasicul desert din copilarie, pe care cred ca toate mamele l-au preparat macar o data in viata asta.

Este o varianta foarte rapida de desert, mai ales cand ai multi biscuiti care zac prin bucatarie si nu-i mananca nimeni.

Nu pot spune ca sunt mare fan al acestui desert, dar a trebuit sa-l incerc si eu.

Pentru alte idei gasiti aici pe site si varianta de Salam de biscuiti si cocos

Ingrediente:

  • 450 g biscuiti petit beurre
  • 150 g stafide
  • 200 ml lapte
  • 40 g cacao
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 200 g rahat
  • 100g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare:

  • Intr-un vas turnati laptele, adaugati zaharul, untul, stafidele, cacao si puneti vasul pe foc. Amestecati pana cand zaharul si untul sunt topite, apoi opriti focul;
  • Intr-un alt vas sfaramati biscuitii cu ajutorul mainilor, nu ii vreti prea sfaramati, lasati bucati mai mari;
  • Turnati amestecul de lapte si cacao peste biscuitii sfaramati cat inca este cald, amestecati, apoi adaugati rahatul taiat cuburi mici, esenta de vanilie, esenta de rom si amestecati totul;
  • Asezati 3 folii alimentare una peste alta, peste care presarati nuca de cocos, asezati compozitia de biscuiti si ii dati o forma ca de salam;
  • Infasurati bine salamul in folia alimentara si legati la ambele capete strans;
  • Lasati salamul in frigider pentru 6 ore sau cel mai bine peste noapte;
  • Dupa ce s-a intarit bine salamul il taiati felii cu ajutorul unui cutit umezit in apa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *