Saratele cu telemea

 

20170822_180524-2

Saratele-always a good idea?. Eu cel putin nu ma dau in laturi niciodată de la o portie de saratele. Am o slăbiciune pentru orice conține sare, iar aceasta reteta de saratele imi satisface pe deplin aceasta pofta, mai ales pentru ca are si telemea (uneori cand nu am telemea pun branza de burduf..e ok și așa. ..toata ideea este sa fie o branza sarata).

Sunt crocante, sarate si cu gust de branza…yammy?

Rețeta o am de pe blogul Barbat la cratiță http://www.barbatlacratita.rohttp://www.barbatlacratita.ro/2010/10/saratele-cu-branza-si-chimen.html și-mi place foarte mult ( in loc de margarina am folosit unt).

Am preparat-o de foarte multe ori si are mereu succes…niciodată nu rămâne nimic pe a doua zi. Sunt genul ala de rontaieli de care nu te poți desprinde…ori de cite ori treci pe lângă ele mai ,,furi” câte una ?.

Este o reteta foarte ușor de preparat chiar și pentru un incepător, deoarece nu trebuie cine stie ce abilităti speciale …pui toate ingredientele la un  loc, amesteci, framanți si gata saratelele.

Merg de minune cu o bere rece?

Ingrediente:

  • 300 g branza telemea;
  • 900 g faina;
  • 1 pachet unt;
  • 1 iaurt mic (140 – 150 g);
  • 3 oua;
  • 1 plic drojdie uscata(7 g) sau un cubulet drojdie proaspata (25 g);
  • 2 lingurite mac/chimen/susan.

Mod de preparare:

  • Din ingredientele de mai sus ies cam 4 tavi mari de saratele (cum va spuneam mai sus, la mine in familie sa mananaca din prima zi, deci trebuie sa fac multe), dar reteta poate fi adaptata;
  • Punem faina cernuta intr-un vas incapator, facem o gropita in mijlocul acesteia, adaugam iaurtul, doua oua (unul il pastram pentru uns saratelele) si drojdia dizolvata in 2-3 linguri de apa;

 

  • Untul tinut la temperatura camerei il taiem in cuburi mici si-l adaugam in vasul in care facem aluatul. Framantam, dupa care adaugam telemeaua data pe razatoare si cele doua lingurite de mac. Vom obtine un aluat care nu se lipeste de maini (s-ar putea sa fie nevoie sa adaugati cateva linguri de faina in plus, uneori aluatul este prea moale);

  • Acoperim aluatul cu folie alimentara de plastic si il lasam sa creasca aproximativ o ora. Aluatul de saratele nu trebuie lasat la caldura ci il lasam sa creasca fara niciun fel de ajutor;
  • Presaram faina pe blatul de lucru, intindem o foaie de aluat de aprox. 3 mm grosime, o ungem cu ou. Deasupra punem mac, susan sau chimen ce dorim. Putem pune chiar branza sau cascaval;

  • Se decupeaza saratele late de aprox. 1,5 cm si lungi sau scurte, cum doriti.

  • Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se coc in  cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 15-20 minute pana sunt usor rumenite.

20170822_181122Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *