Supa crema de cartofi si ciuperci
Toamna si iarna imi place foarte mult sa gatesc mancaruri reconfortante…asa imi place sa le numesc….genul ala de preparate, care ,,te incalzesc” atunci cand afara e frig si umed si tot ce vrei este sa stai invelit intr-o paturica…sa hibernezi…muzica placuta pe fundal, o carte buna, o licoare calda, un motan…catel pufos, un semineu…and so on….you got the idea:)
Weekendul asta friguros a fost acompaniat de o supa crema de cartofi si ciuperci sote, o reteta mai veche gasita intr-unul din caietele mele cu retete (pt ca am mai multe), care se face foarte rapid si se mananca la fel de rapid. Se fierb toate legumele, le dam prin blender si asezonam cu patrunjel si crutoane.
Trebuie sa recunosc ca am mancat cate doua boluri la fiecare masa…este o supa usoara, care merge de minune cu crutoane si smantana.
Ingrediente:
- 4 cartofi potriviti
- 150 g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 linguri smantana
- putin ulei
- patrunel
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Curatam cartofii si ii taiem bucati mari. Ii punem la fiert in apa cu sare;
- Intre timp calim in ulei cateva minute ciupercile taiate felii. Le scoatem intr-o farfurie;
- Taiem ceapa cuburi si morcovul il dam prin razatoare. Le punem la calit in uleiul in care am prajit ciupercile. Eu adaug apa din cand in cand si amestec;
- Cand cartofii sunt fierti ii scoatem, ii scurgem de apa ( pastram apa pentru supa) si ii zdrobim cu ajutorul unui blender pana devin pasta. Adaugam ceapa si morcovul calit si smantana. Dam totul prin blender pana obtinem o crema groasa. Daca supa este prea groasa, adaugam apa in care au fiert cartofii. Aici este in functie de preferinte, cam cat de groasa sau subtire doriti supa;
- Adaugam si ciupercile si mai lasam pe foc mic aprox. 5 minute pana se intrepatrund aromele. Adaugam sare, piper in functie de preferinte;
- Servim cu patrunjel si crutoane.