Supa crema de dovleac
Abia asteptam sa vina toamna sa pornesc cuptorul, sa fac tocanite si supe creme. Prima in lista de asteptare era supa crema de dovleac.
E prima oara cand fac aceasta supa, care se face foarte usor. Se fierb toate legumele si se paseaza totul cu un mixer vertical.
Se serveste calda cu crutoane si verdeata. Eu am adaugat si cateva seminte de dovleac pentru un plus de savoare.
Ingrediente:
- 1 dovleac placintar (1,5 – 2 kg)
- 2 cepe mici
- 50 g unt
- 200 ml smantana pentru gatit
- 3 l supa de pui sau apa
- sare
- piper
- patrunjel sau chives
- crutoane, seminte de dovleac
Mod de preparare:
- Dovleacul se curata de coaja, se taie in cuburi mai mari;
- Ceapa se taie cubulete si se caleste in 50 g unt, pana se inmoaie;
- Cand ceapa devine sticloasa, se adauga cuburile de dovleac si se stinge cu apa sau supa de pui;
- Se lasa la fiert pana dovleacul pana devine moale;
- Se stinge focul, se adauga smantana si se paseaza totul cu un mixer vertical pana obtinem o crema;
- Adaugam patrunjel sau chives tocat (in functie de preferinte);
- Supa se serveste cu crutoane. Eu am adaugat si cateva seminte de dovleac.