Supa crema de mazare cu bacon
Prima oara cand am mancat supa crema de mazare cu bacon a fost in UK si mi s-a parut interesanta. Anii au trecut si am uitat de aceasta supa, iar astazi rasfoind o revista mai veche, am gasit reteta si m-am gandit sa o fac, mai ales ca aveam toate ingredientele.
Este o supa foarte usor de facut, doar trebuie sa fierbi legumele, sa le dai prin blender si sa potrivesti de sare si piper. Servim cu smantana si crutoane.
Ingrediente:
- 150 g bacon feliat
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 capatana mica de telina
- 3 cartofi medii
- 400 g mazare congelata
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Intr-o oala cu apa punem la fiert toate legumele taiate in bucati mari;
- Separat prajim feliile de bacon in ulei si le lasam la scurs pe un servet de hartie;
- Dupa ce au fiert legumele le pasam bine cu ajutorul unui blender. Turnam putin cate putin din apa in care au fiert legumele pana cand obtinem consistenta dorita. Adaugam sare si piper dupa gust.
- Adaugam bacon rupt bucatele in supa si amestecam. Servim supa calda cu crutoane.